2 tabliczki gorzkiej czekolady, 1/2 kostki masła, 4 jajka, 1/2 szkl. brązowego cukru (ew.białego), 5 łyżek mąki pszennej, 3 łyżki miodu, tłuszcz do wysmarowania tortownicy
Masło, cukier i miód rozpuścić w garnku na małym ogniu, mieszając, aż składniki się połączą. Zdjąć garnek z ognia, wsypać pokruszoną czekoladę, ucierać, az sie rozpuści. Dodać po 1 jajku,mieszając.
Wsypać mąkę i delikatnie połączyć składniki. Ciasto przelać do wysmaorwanej tłuszczem średniej tortownicy. Piec ok. 30-35 min w piekarniku nagrzanym do temp.180 st.C.
Wystudzone ciasto wstawić na noc do lodówki.
Masło, cukier i miód rozpuścić w garnku na małym ogniu, mieszając, aż składniki się połączą. Zdjąć garnek z ognia, wsypać pokruszoną czekoladę, ucierać, az sie rozpuści. Dodać po 1 jajku,mieszając.
Wsypać mąkę i delikatnie połączyć składniki. Ciasto przelać do wysmaorwanej tłuszczem średniej tortownicy. Piec ok. 30-35 min w piekarniku nagrzanym do temp.180 st.C.
Wystudzone ciasto wstawić na noc do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz