sobota, 16 lutego 2013

Czekoladowe naleśniki z dynią i serem polane polewą czekoladową

Ciasto naleśnikowe:
2 jajka, 1,5 szklanki mleka, 1 szkl. wody (najlepiej gazowanej), 3 łyżki gorzkiego kakao, 1,5 szkl. mąki, 3-4 łyżki oleju, szczypta soli.

Nadzienie:
ok. 35 dag dyni, 25 dag sera białego, cukier, cynamon do smaku.

Polewa:
10 dag margaryny, 6 łyżek cukru, 2 łyżki kakao, 3 łyżki mleka


Z podanych składników na ciasto usmażyć je. Dynię obrać, podsmażyć na maśle na patelni do miękkości. Dodać cynamon i cukier, wymieszać. Gdy ostygnie dodać rozdrobniony ser biały i  dobrze połączyć. Nadzienie nakładać do naleśnikół i formować kopertę. Lekko podsmażyć.
Zrobić polewę i polać fantazyjnie naleśnika. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz