piątek, 31 stycznia 2014

Pstrąg pieczony z zielonym purre, grilowanymi pieczarkami i cieciorką

Składniki na 3 osoby:
3 średnie pstrągi, cytryna, 20 dkg pieczarek, pół szkl. cieciorki, 1 mały brokuł, 1/2kg ziemniaków, 4 łyżki masła,4 łyżki mleka,sól, pieprz,curry do smaku

Obrać, umyć i ugotować ziemniaki do miękkości, tak samo postąpić z brokułem. Umyć rybę, do środka włożyć plasterki cytryny. Z wierzchu posmarować ją oliwą, oprószyć solą, pieprzem, curry z wierzchu. Pieczarki umyć i podsmażyć na niewieliek ilości oliwy na patelni grilowej. Cieciorkę ugotować do miękkości. Gdy zieminaki z brokułem będą mieciutkie, odcedzić warzywa i ugnieść na purre z masłem i mlekiem na gładką masę. Purre doprawić dosmaku solą i pieprzem. Rybę podawać z zielonym purre,grilowanymi pieczarkami, posypane cieciorką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz