Bardzo smaczna i zdrowa sałatka, robi się ją na prędce. Jest świeża i ciekawa w smaku.
Do sałatki potrzebujemy:
1 szkl. kaszy kuskus,
3 ugotowane średnie marchewki, słoik selera konserwowego, 2 garści liści rucoli, natka pietruszki, olej sezamowy lub inny, wędzona flądra lub inna, sól, pieprz, curry do smaku.

Do sałatki potrzebujemy:
1 szkl. kaszy kuskus,
3 ugotowane średnie marchewki, słoik selera konserwowego, 2 garści liści rucoli, natka pietruszki, olej sezamowy lub inny, wędzona flądra lub inna, sól, pieprz, curry do smaku.
Gorącą wodą zalać kaszę kuskus tak by przykryła wszystkie ziarenka. Do miski pokroić marchewkę w kosteczkę, migdały grubo posiekać, dodać odsączony seler konserwowy i obrać wędzoną rybę z ości. Dodać kaszę kuskus, posiekaną natkę pietruszki , olej sezamowy i postrzępioną w rękach rucolę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz