piątek, 19 kwietnia 2013

Sałatka makaronowa z pomidorkami koktailowymi, awokado, oliwkami i roszponką

 
 2 szklanki makaronu świderki lub innego, 2 jajka, papryka czerwona, garść pomidorków koktailowych, czerwona cebula, ogórek zielony, garśc listków roszponki, pół awokado, oliwki zielone- garść, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz do smaku, cytryna








Ugotować makaron, przelać zimną wodę i odcedzić, ostudzić. W tym czasie obrać posiekać ugotowane na twardo jajka, pokroić paprykę, cebulę czerwoną, pomidorki na dwie połówkiWarzywa dodać do makaronu, dodać postrzępione listki roszponki, dodać oliwę, wyciśnięty sok z całej cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystko. Jeść :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz