piątek, 19 kwietnia 2013

Kotlety z jaj niby zwyczajne a niezwyczajne

Tanie danie niesłychanie :) Mały zachód a efekt bardzo smaczny. Spróbujcie :)




 5-7 jajek ugotowanych na twardo
1-2 surowe jajka
bułka namoczona w mleku i odciśnięta
1 łyżka masła
sól, pieprz, curry,
cebula,
ew.zielenina
bułka tarta



Jajka drobno posiekać. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnać i dodać do jajek. Podsmażyć pokrojonoą w kosteczkę cebulę i dodac do masy. Wszystko dokładnie wymieszać z przyprawami, surowym jajkiem, masłem i zieleninąW razie potrzeby (gdy masa jest za rzadka) dosypać można niewielką ilość tartej bułki. Nie za dużo, zeby nie były twarde.





Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym i  jakąś ostrzejszą surówką. Ja lubie je z surówką z czerownej kapusty. Wychodzi jakieś 7-8 kotlecików, to obiad na pewno dla 4 osób w zależnosci od tzw. spustu ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz