piątek, 19 kwietnia 2013

Wiosenna sałatka z fetą, chilli, awokado, pomarańczą w towarzystwie kiełków brokuła i roszponki



Sałata zielona, połówka awokado, 1 papryczka chilli, 1 pomarańcza, ok. 15 dkg fety, garść kiełków brokuła, rzodkiweka, ogórek zielony, 2 łyżki oliwy, cytryna, liscie roszponki, 1 pomidor, sól, pieprz do smaku


Sałatę umyć, postrzępić do miski. Dodać listki roszponki, pokrojoną w większe części pomarańczę oraz drobno posiekane chilli.
Obrać ogórka zielonego i pomidora pokroić w kostkę, dodać do sałaty. Ser feta pokroic w kostkę, umytą rzodkiwekę w talarki. Dodać do sałatki fetę i rzodkiewkę, oliwę i wcisnąć sok z całej cytryny. Doprawić do smaku. Całosć wymieszać i posypać z wierzchu kiełkami brokuła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz