2 udka lub 1 pierś z kurczaka, 50 - 60 dkg wątróbki, koncentrat pomidorowy 100g, 3 marchewki, 1 cebula, 1 średni seler, 1/2 szklanki kaszy manny, sól, pieprz, majeranek
Mięso usmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać starte na tarce warzywa, podsmażyć, dodać trochę wody i kaszę mannę, majeranek, doprawić i udusić do miękkości.
Na patelni usmażyć cebulę z rozdrobnioną wątróbką, pod koniec smażenia posolić.
Zmiksować wątróbkę z warzywami i udkami, dodawać stopniowo koncentrat pomidorowy do pożądanej konsystencji, doprawić jeśli jest jeszcze taka potrzeba.
Zmiksować wątróbkę z warzywami i udkami, dodawać stopniowo koncentrat pomidorowy do pożądanej konsystencji, doprawić jeśli jest jeszcze taka potrzeba.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz