piątek, 19 kwietnia 2013

Zupa szpinakowo - porowa z jajeczkiem - pyszna






Wspaniała kremowa zupa dla wszystkich miłośników szpinaku oraz dla tych co muszą sie do niego przekonać. Gorąco polecam 




 Opakowanie mrożonego szpinak lub wiązka swieżego, jeden duży por, 2-3 ząbki czosnku, śmietanka, łyżka masła,ugotowane jajka na twardo ilosć wg uznania , gałka muszkatołowa, pieprz, sól, dwa ziemniaki.


Pokroić pora i wrzucić do garnka, dodać szpinak, obrane ziemniaki,zalać ok. 2 litrami wody, gotować do miękkości warzyw. Zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito. Wcisnąć czosnek, dodać pieprz, sól i gałkę.Pogotować chwilę razem, zaprawić śmietanką. Podawać z jajkiem.
Pycha :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz