niedziela, 25 listopada 2012

Kilimandżaro według SIostry Anastazji

ciasto ciemne:
8 jajek
20 dkg cukru
6 łyżek mąki
4 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku

masa jabłkowa:
1 kg jabłek
2 galaretki
1 łyżka masła

masa budyniowa:
1/2 l mleka
1/2 szkl. cukru
2 żółtka
2 łyżki mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 masło


ciasto ciemne: upiec jak biszkopt i przeroić na pół

masa jabłkowa:jabłka obrac i zetrzeć na tarce jarzynowej, masło stopić, dodać jabłka, chwilę smażyć i dodac suchą galaretkę, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.

masa budyniowa:z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotowac budyń, przestudzić i utrzeć z masłem.

PRZEłOżENIE:ciasto ciemne-masa jabłkowa-masa budyniowa-ciasto ciemne-polewa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz