To
była pełna pikantna improwizacja. Piękne kolorowe warzywa i niezmierna
ochota by połączyć te wszystkie smaki w jednej potrawie tak by każdy
zachował swój charakter. Wyszło pysznie :)
50 dag dyni,
1 srednia cukinia,
2 cebule,
6 ziemniaków,
1 czerwona papryka,
1 zielona papryka,
2 małe cebule
1/2 łyżeczki: curry, kurkumy, słodkiej papryki, cząbru,
2 łyżeczki soli, 2-3 łyżki czarnuszki (moze być sezam),4 dag bułki tartej,
olej lub oliwa
Układać warzywa ściśle obok siebie. Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Pod koniec wyjąć i posypać startym żółtym serem i jeszcze chwilę zapiekac. Danie można podawać z dipami np.czosnkowym lub musztardowym. Świetnie komponuje się z zieloną sałatą z pomidorami i sosem vinegraet, tworząc swoisty wegetariański obiad.
Gorąco polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz