Ciasto naleśnikowe: 1 szkl. mąki, 4 łyżki kakao, 3-4 jaja, 3/4 śmietany, 3/4 szkl. wody mineralnej ( najlepiej gazowanej), sól, cukier waniliowy, kakao granulowane np."Puchatek"
Nadzienie: opakowanie budyniu waniliowego, 2 -3 banany
Najpierw przyrządzić ciasto na naleśniki. W tym celu roztrzepać żółtka,
dodać śmietanę wymieszaną z wodą. Miksując wsypać mąkę i kakao oraz
cukier i szczyptę soli. Dodać ubitą pianę z białek i odstawić na 1/2
godziny.
Przygotować nadzienie. Przyrządzić budyń według przepisu na opakowaniu dodając o 1/3 mniej mleka. Banany obrać, odkroić końcówki i pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubych oczkach.
Połączyć z budyniem. Następnie smażyć naleśniki. Naleśniki smarować nadzieniem i formować ruloniki.
Banany nie są konieczne, bo i bez nich dobrze smakuje. Do czekoladowych naleśników pasuje też nadzienie z podprażonych jabłek z cynamonem i rodzynkami. Bardzo dobre. Lub po prostu z serkiem białym na słodko rzecz jasna.
Przygotować nadzienie. Przyrządzić budyń według przepisu na opakowaniu dodając o 1/3 mniej mleka. Banany obrać, odkroić końcówki i pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubych oczkach.
Połączyć z budyniem. Następnie smażyć naleśniki. Naleśniki smarować nadzieniem i formować ruloniki.
Banany nie są konieczne, bo i bez nich dobrze smakuje. Do czekoladowych naleśników pasuje też nadzienie z podprażonych jabłek z cynamonem i rodzynkami. Bardzo dobre. Lub po prostu z serkiem białym na słodko rzecz jasna.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz