Składniki na 6-8 porcji:
70 dag ziemniaków,
40 dag bakłażanów,
40 dag pomidorów,
70 dag dyni,
1 czerwona cebula (może być biała),
50 dag mięsa mielonego,
3 łyżki oliwy,
3-4 łyżki mąki,
sól, pieprz, słodka papryka do smaku
Umyć i obrać warzywa i pokroić w kostkę. Wrzucić warzywa do żaroodpornej formy lub dużego garnka. Wymieszać warzywa razem mięsem, oliwą i mąką (najlepiej wymieszać rękoma). Całość podlać 2 szklankami wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać, aż warzywa staną sie miekkie, a na powierzchni utworzy się brązowa skórka. Ja piekłam ok. 1 godziny w piekarniku z termoobiegiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz