niedziela, 14 października 2012

Pstrąg z orzechami w białym winie


2 średnie pstrągi, 
3 czerwone cebule,
kieliszek białego wytrawnego wina (50g),
25 dag orzechów włoskich,
5 łyżek koncentratu pomidorowego, 
sok z cytryny,
sól, pieprz, curry, cynamon

Ryby umyć dokładnie , osuszyć, posypać solą, pieprzem i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min.



Orzechy obrać, sparzyć, posiekać. Cebulę obrać, pokroić w wiórki, zeszklić. Dodać orzechy,  koncentrat i wino. Doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać cynamon, curry.Włożyć do naczynia zaroodpornego pstrągi, obłożyć przygotowaną masą i zapiec w piekarniku w temp. 180 przez ok. 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz